Nieuwe AED in De Cloese

Hartveilig Ugchelen  kreeg het zeer positieve bericht van het bedrijf Van den Berg muziekeducatie, gevestigd aan de Cloese 110, dat zij een Automatische Externe Defibrillator (AED) had aangemeld bij HartslagNu. De 10e AED in Ugchelen en dag en nacht inzetbaar.
De eigenaar van Henk van den Berg muziekeducatie gaf aan dat hij door een medewerker van HVU op het idee was gebracht. Die had hem om een bijdrage gevraagd voor de nieuwe AED aan de Hoenderloseweg. Henk ontdekte dat zijn bedrijf mooi in het midden lag van het dorpshuis, waar een AED hangt en de nieuwe AED aan de Hoenderloseweg.
Zoals hij zelf aangaf: “Je kunt jaarlijks loten kopen voor een loterij, maar je kunt dat geld ook gebruiken om een AED te onderhouden en daar hebben veel meer mensen wat aan”.
Henk heeft zich al weer opgegeven voor de herhalingscursus reanimeren, maar die zijn vanwege Corona opgeschort. Zodra het weer mogelijk is om veilig een cursus te volgen, zal de werkgroep de bij haar bekende vrijwilligers uitnodigen voor een herhalingscursus en een oproep plaatsen voor nieuwe vrijwilligers voor een basiscursus reanimeren en gebruik  AED.  

Comments are closed.